Nieuwsbrief 23, december 2017

LN_logo

Dit is de laatste nieuwsbrief van 2017.

Nadat in juli jl. bekend werd dat het project definitief door zou gaan, is het een tijd stil geweest vanaf onze zijde. De bal lag bij CIF en ook wij moesten wachten totdat de voorbereidingen voor de aanleg afgerond waren.

De stand van zaken
Bij velen van u is de aannemer al aan de deur geweest om de situatie ter plaatse door te nemen en woensdag 13 december is officieel de eerste schop de grond ingegaan. Vanaf nu is de aanleg daadwerkelijk opgestart en na de feestdagen wordt er vol gasgegeven. De officiële start van de aanleg is voor ons een mooie afsluiting van het jaar, maar ook van een lange periode knokken voor een glasvezelnetwerk rondom Lunteren. Het geeft ons een voldaan gevoel.

Aanvullende informatie
Het gebied waarin het netwerk aangelegd gaat worden, is verdeeld in 11 wijken. In totaal gaat het om 750 km graafwerk. De hoofdverdeelkast

voor het hele gebied komt te staan tussen Lunteren en Barneveld, ter hoogte van Spelt (de fietsenzaak) en de Scharrenburgersteeg. En . . . het doelgebied van Lunteren.net staat nog steeds vooraan in de planning. Eind maart zullen de eerste woningen in het doelgebied van Lunteren.net een werkende aansluiting hebben en eind augustus staat de laatste woning op de planning.

Waar vindt u de planning
De actuele planning wordt bijgehouden op de website van CIF: www.glasvezelbuitenaf.nl/deelgebied/gelderse-vallei-midden/aanleg/planning . De planning van het schouwen en het graafwerk is hier al te zien. Afhankelijk van de weersomstandigheden en onvoorziene omstandigheden zal de planning af en toe iets kunnen wijzigen. Voor vragen over de planning kunt u terecht bij de servicedesk of een mail sturen naar glasvezel.buitenaf@nkm.nl  De servicedesk is bereikbaar op werkdagen tussen 08.30 en 16.00 uur via 088-1818190

Wij wensen CIF en aannemer NKM veel succes met de aanleg van het netwerk. Ook alle bewoners die gekozen hebben voor een glasvezelaansluiting en het daardoor mede mogelijk hebben gemaakt “heel veel plezier van jullie supersnelle verbinding”.

Bij deze wenst het bestuur van Lunteren.net iedereen “fijne kerstdagen, een goede jaarwisseling en een heel mooi 2018″ toe!

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van Stichting Lunteren.net
Jan Willem Viets,
Joke Wiebing-Vaarkamp,
Theo Werkhoven en
Willem Hulshof