Nieuwsbrief December 2016

LN_logo

Beste geïnteresseerde in het glasvezelnetwerk rondom Lunteren,

Voor u ligt de laatste nieuwsbrief van 2016 met een update over het glasvezelproject.

De stand van zaken
Op 9 december 2015 heeft Lunteren.net afspraken gemaakt met CIF over de aanleg van een glasvezelnetwerk in het buitengebied rondom Lunteren. In enkele buitengebieden elders in Nederland is CIF ondertussen begonnen met de aanleg van netwerken. CIF heeft ons geïnformeerd dat de tot nu toe opgedane ervaring heeft uitgewezen dat de afspraken met Lunteren.net niet meer haalbaar zijn. Zij hebben aangegeven met nieuwe plannen te komen in het nieuwe jaar. De start van de aanleg rondom Lunteren zal dus opnieuw langer op zich laat wachten.

Aanvullende informatie
Voor een korte uitleg van CIF verwijzen wij u naar hun website: www.glasvezelbuitenaf.nl/algemeen/actueel/glasvezel-buitengebied-3.
Een aanvullend artikel over dit onderwerp is te vinden via: www.glasvezelgids.com/achterhoekse-gemeenten-wachten-op-planning-cif.

Het vervolg
Terwijl ook wij nu even moeten wachten totdat CIF met aanvullende informatie komt, gaan wij onderzoeken wat de consequenties zijn van deze ontwikkelingen voor Lunteren.net.

Nogmaals blijkt weer dat het realiseren van een glasvezelnetwerk in het buitengebied een complexe stap is.

Bij deze wenst het bestuur van Lunteren.net een ieder “fijne kerstdagen, een goede jaarwisseling en een heel mooi 2017″ toe!

 

Met vriendelijke groet,

het bestuur van Stichting Lunteren.net
Jan Willem Viets
Jos van Leerdam
Theo Werkhoven
Willem Hulshof
Joke Wiebing-Vaarkamp